Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Nominerades för ledaregenskaper – fick gå utbildning

Huvudbild till reportage
Två elever från Tekniska gymnasiet Lund nominerades till Rotarys utbildning för unga ledare. – Vi har fått nya kunskaper i problemlösning, säger Riwan Alberkawi, en av de nominerade eleverna.

På Tekniska gymnasiet i Lund uppmärksammade läraren Jenny Nguyen ett imponerande engagemang och goda ledaregenskaper hos Zack Wik och Riwan Alberkawi, vilket resulterade i en nominering till RYLA (Rotary Youth Leadership Awards).

Tack vare nomineringen fick de möjlighet att resa till Landskrona för att delta i en utbildning inom projektledning och ledarskap.

Under utbildningen fick de genomföra projekt, gå igenom praktiska och teoretiska aspekter av ledarskap samt delta i samarbetsövningar. De beskriver utbildningen som givande.  

– Fokuset var inte enbart på ledarskap, utan mycket handlade om samarbete. Vi har fått många nya kunskaper i problemlösning och att ta initiativ, säger Riwan.  

– Övningarna var effektiva och lönsamma. Jag tar också med mig sådant ledarna berättade om sina egna erfarenheter, säger Zack.  

Hyllar lärarnas engagemang

Zach och Riwan uppskattar sin tid vid Tekniska gymnasiet i Lund och hyllar lärarnas engagemang.  

– Det är lätt att få kontakt med alla lärare och du får alltid hjälp när du behöver det. Att alla känner alla är också kul, säger Zack.  

– Vill du nå ett visst betyg finns det stor hjälp att få. Alla lärare här bryr sig verkligen och alla blir sedda, säger Riwan.  

Det här är Zack

Namn:  Zack Wik  
Ålder:  18 år
Program: Samhällsvetenskap
Årskurs:  3  
Bästa pluggtips? Jag brukar försöka göra läxor så tidigt som möjligt. Jag skjuter inte fram det eller gör det sista dagen. Det är lättare sagt än gjort men gör du det blir det mycket enklare för dig själv. Sedan kan det också göra en lugnare om du skriver ner allt du ska göra så du lättare får en överblick.    

Det här är Riwan

Namn: Riwan Alberkawi  
Ålder:  17 är
Program:  Naturvetenskap
Årskurs:  2
Bästa pluggtips? Planering. Att planera sitt plugg. Det ger också en tillfredsställelse när du faktiskt kan checka av i din planering.