Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt

Nyheter & reportage

Obi Nayef, elev.

Eleven Obi: ”Det tekniska fokuset märks hela tiden”

Obi Nayef lockades till Tekniska Gymnasiet eftersom han ville testa IT och teknik på riktigt. Efter två år av nya lärdomar, upptäckter och projekt står framtiden öppen av möjligheter.
ikon pil blå
Mänsklig hand och robothand som möts.

Här är färdigheterna du behöver efter AI:s framfart

Är du rädd för att AI ska ta över alla jobb? Det ska du inte vara, omfamna tekniken i stället. I framtiden kommer du med stor sannolikhet ha AI som kollega, och därför är det viktigt att kunna samarbeta med den. Här har vi (bland annat med hjälp av AI) listat färdigheter och egenskaper som kommer att efterfrågas på arbetsmarknaden efter den artificiella intelligensens framfart.
ikon pil blå
Vinnarna av Innovationskampen hämtar sitt pris.

Elever gjorde upp i nationell tävling – nu blir vinnarnas uppfinning verklighet

I maj var det äntligen dags. Dagen som elever längtat efter och jobbat för i flera månader var kommen: Innovationskampen 2023. Framför en jury gjorde eleverna upp i stenhård konkurrens. Priset? Proffshjälp med att få ut vinnaridén på marknaden.
ikon pil blå
De serbiska eleverna är imponerade av Tekniska Gymnasiet.

Serbiska eleverna om Tekniska Gymnasiet: ”Du får en chans att nå långt”

Serbiska elever besökte nyligen Tekniska Gymnasiet Helsingborg i samband med ett internationellt samarbete. Vi frågade eleverna om skolan, Sverige och utbytet. – Det har varit väldigt värdefullt, berättar de.
ikon pil blå
Elev som skriver på surfplatta.

Så lär du dig bättre – 9 tekniker från vetenskapen

Att utveckla kunskap är fantastiskt givande men kräver också arbete. Därför har vi sammanställt forskningsbaserade insikter och tips som kan hjälpa dig att prestera bättre på gymnasiet.
ikon pil blå
Teknikeleverna gör egen podcast

Gör podcast om livet på skolan – vill få in många perspektiv

På Tekniska Gymnasiet Lund gör några tredjeårselever en egen podcast som ska ta upp olika perspektiv om skolan och livet som elev. – Det ska vara välproducerat och professionellt, men ha en personlig och humoristisk touch, säger eleverna.
ikon pil blå
Vilket program är rätt för dig?

Test: Vilket program är rätt för dig?

Det är inte det lättaste att välja gymnasieprogram. Därför har vi tagit fram ett test för att hjälpa till på traven.
ikon pil blå
Quiz

Quiz: Vad kan du om teknik?

När tar robotarna över arbetsmarknaden och hur mäter man bredbandshastighet? Testa dina kunskaper inom teknik och innovation i vårt quiz! Rätt svar hittar du längst ned.
ikon pil blå
Casper Jakobsson, elev.

Unika certifikat lockade Casper till Tekniska

Teknik- och dataintresserade Casper Jakobsson siktar på en framtid inom IT. Därför valde han El- och energiprogrammet på Tekniska Gymnasiet, där han får en utbildning inom sin drömbransch samtidigt som han tar värdefulla certifikat som ger honom en guldkant på CV:t.
ikon pil blå
Amber Ankarvärn, elev på Tekniska Gymnasiet.

Ambers framgångsrecept: stark sammanhållning med eget ansvar

Amber Ankarvärn hamnade på Tekniska Gymnasiet lite av en slump – men fastnade direkt för skolans starka sammanhållning. – Alla känner alla och lärare ger bra stöd, säger hon.
ikon pil blå
Från vänster: Fredrika Bernhold, Tilda Rosvall och Annie Hansson Berg.

TEK-trio vann internationellt hackathon

Då ett internationellt hackathon ägde rum i Helsingborg deltog och briljerade Tekniska Gymnasiets trio Tilda Rosvall, Annie Hansson Berg och Fredrika Bernhold. När röken hade lagt sig stod det klart att tjejerna kammat hem ett av de två priserna som delades ut.
ikon pil blå
Wipada Chaihong.

Så tog Wipada plats i mansdominerade branschen redan innan studenten

Redan innan hon tagit studenten från Tekniska Gymnasiet hade Wipada Chaihong fått anställning. Nu jobbar hon på ett av Europas största IT-företag och är med och löser dataproblem åt tusentals kunder i hela Sverige.
ikon pil blå