Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt

Nyheter & reportage

boris-student-montage

Boris briljerar: ”Känns bra att ha gjort lärarna stolta”

Trots att Boris kom till Sverige 2019 tar han nu examen från Tekniska Gymnasiet med höga betyg. Tack vare sin egen ambition och lärarnas engagemang lämnar han skolan med nya kunskaper, kompetens till arbetslivet och vänner för livet. – Allt lärarna investerat i mig har gett resultat. Det känns bra att ha gjort dem stolta, säger han.
ikon pil blå
sardar_student

Studenten Sardar hittade studiemotivationen

Sardar siktar mot stjärnorna efter studenten från Tekniska Gymnasiet. Med ny kunskap och motivation är han redo att studera vidare inom datateknik. – Nu vet jag vad jag vill, säger han.
ikon pil blå
Tre vinnare av Innovationskampen

Uddevalla arrangerade Innovationskampen

Innovationskampen är en tävling där alla Tekniska Gymnasier och de kvarvarande Thoren Innovation School deltar. I år var det Tekniska Gymnasiet i Uddevalla som arrangerade tävlingen.
ikon pil blå
zack_och_riwan_sitter_vid_ett_bord_och_ler

Nominerades för ledaregenskaper – fick gå utbildning

Två elever från Tekniska gymnasiet Lund nominerades till Rotarys utbildning för unga ledare. – Vi har fått nya kunskaper i problemlösning, säger Riwan Alberkawi, en av de nominerade eleverna.
ikon pil blå
naya_tekniska

Naya bytte till Tekniska Gymnasiet – vill nå sin dröm

Naya kämpade i flera år mot läkarprogrammet utan rätt stöd. Hon bytte till Tekniska Gymnasiet för att få bättre förutsättningar. – Jag ångrar inte en sekund, säger hon.
ikon pil blå
Ungdomar som står och pratar.

Läraren: "Varje elev ska våga drömma stort och sträva efter mer"

Samaneh Majdi är lärare på Tekniska Gymnasiet i Solna. – Att se en elev utvecklas är en varm känsla som är extremt energigivande, säger hon.
ikon pil blå
lund_stockholmsresa_montage

Verkligt, historiskt och tekniskt huvudstadsprojekt

Elever på tekniska Gymnasiet i Lund reser till Stockholm för att få verklig inblick i Sveriges tekniska, politiska och kulturella historia.
ikon pil blå
gustav_lindqvist_fixar_korkort

Läraren Gustav fixar körkort genom pant

För att hjälpa eleverna i körkortsdjungeln bestämde sig läraren Gustav Lindqvist på Tekniska Gymnasiet Solna för att köpa in körkortsböcker med hjälp av pant. – Eleverna använder böckerna flitigt, säger Gustav.
ikon pil blå
Lärare på Tekniska Gymnasiet

Läraren: Viktigt att ha viljan att lära sig

Kristian Pålsson är lärare på Tekniska Gymnasiet i Uddevalla. Han menar att det är viktigt att ha viljan att lära sig. – Då är halva matchen avklarad, säger han.
ikon pil blå
feynman-technique

Legendariska studiemetoden gör comeback på sociala medier – här är varför

En av de mest populära studiemetoderna som delas på sociala medier har en lång och framgångsrik historia. I den här artikeln förklarar vi varför The Feynman Technique är så pass uppskattad, och ger exempel på hur du kan använda den i dina studier.
ikon pil blå
Elev på Tekniska Gymnasiet som jobbar med nätverk.

5 anledningar att välja El- och energiprogrammet

Gillar du teknik och IT? Är du intresserad av att starta en karriär inom denna bransch? Då är el- och energiprogrammet ett smart drag. Vi har listat 5 fördelar med programmet.
ikon pil blå
Elever som spelar in podcast på Tekniska Gymnasiet

5 anledningar att välja Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av något av följande: psykologi, marknadsföring eller samhällsfrågor? Då kan samhällsvetenskapsprogrammet vara rätt val för dig. Här hittar du 5 fördelar med det populära programmet.
ikon pil blå
Elever som experimenterar på Tekniska Gymnasiet

5 anledningar att välja Natur

Är du intresserad av matematik, fysik, kemi eller biologi? Då kan naturvetenskapsprogrammet vara ett bra val för dig. Vi har listat 5 fördelar med programmet.
ikon pil blå
Elev på Tekniska Gymnasiet

5 anledningar att välja Teknikprogrammet

Har du en teknisk ådra och är intresserad av Teknikprogrammet? Vi har listat 5 fördelar med detta intressanta och populära program.
ikon pil blå
Elever som umgås i skolans korridor.

Guide: Därför ska du gå på öppet hus

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen i gymnasievalsdjungeln. Den bästa känslan för om ett gymnasium är rätt för dig får du genom att besöka skolan. Här listar vi några anledningar att gå på öppet hus – och några tips för då du är på plats.
ikon pil blå
Obi Nayef, elev.

Eleven Obi: ”Det tekniska fokuset märks hela tiden”

Obi Nayef lockades till Tekniska Gymnasiet eftersom han ville testa IT och teknik på riktigt. Efter två år av nya lärdomar, upptäckter och projekt står framtiden öppen av möjligheter.
ikon pil blå
Mänsklig hand och robothand som möts.

Här är färdigheterna du behöver efter AI:s framfart

Är du rädd för att AI ska ta över alla jobb? Det ska du inte vara, omfamna tekniken i stället. I framtiden kommer du med stor sannolikhet ha AI som kollega, och därför är det viktigt att kunna samarbeta med den. Här har vi (bland annat med hjälp av AI) listat färdigheter och egenskaper som kommer att efterfrågas på arbetsmarknaden efter den artificiella intelligensens framfart.
ikon pil blå
Vinnarna av Innovationskampen hämtar sitt pris.

Elever gjorde upp i nationell tävling – nu blir vinnarnas uppfinning verklighet

I maj var det äntligen dags. Dagen som elever längtat efter och jobbat för i flera månader var kommen: Innovationskampen 2023. Framför en jury gjorde eleverna upp i stenhård konkurrens. Priset? Proffshjälp med att få ut vinnaridén på marknaden.
ikon pil blå
De serbiska eleverna är imponerade av Tekniska Gymnasiet.

Serbiska eleverna om Tekniska Gymnasiet: ”Du får en chans att nå långt”

Serbiska elever besökte nyligen Tekniska Gymnasiet Helsingborg i samband med ett internationellt samarbete. Vi frågade eleverna om skolan, Sverige och utbytet. – Det har varit väldigt värdefullt, berättar de.
ikon pil blå
Elev som skriver på surfplatta.

Så lär du dig bättre – 9 tekniker från vetenskapen

Att utveckla kunskap är fantastiskt givande men kräver också arbete. Därför har vi sammanställt forskningsbaserade insikter och tips som kan hjälpa dig att prestera bättre på gymnasiet.
ikon pil blå
Teknikeleverna gör egen podcast

Gör podcast om livet på skolan – vill få in många perspektiv

På Tekniska Gymnasiet Lund gör några tredjeårselever en egen podcast som ska ta upp olika perspektiv om skolan och livet som elev. – Det ska vara välproducerat och professionellt, men ha en personlig och humoristisk touch, säger eleverna.
ikon pil blå
Vilket program är rätt för dig?

Test: Vilket program är rätt för dig?

Det är inte det lättaste att välja gymnasieprogram. Därför har vi tagit fram ett test för att hjälpa till på traven.
ikon pil blå
Quiz

Quiz: Vad kan du om teknik?

När tar robotarna över arbetsmarknaden och hur mäter man bredbandshastighet? Testa dina kunskaper inom teknik och innovation i vårt quiz! Rätt svar hittar du längst ned.
ikon pil blå
Casper Jakobsson, elev.

Unika certifikat lockade Casper till Tekniska

Teknik- och dataintresserade Casper Jakobsson siktar på en framtid inom IT. Därför valde han El- och energiprogrammet på Tekniska Gymnasiet, där han får en utbildning inom sin drömbransch samtidigt som han tar värdefulla certifikat som ger honom en guldkant på CV:t.
ikon pil blå
Amber Ankarvärn, elev på Tekniska Gymnasiet.

Ambers framgångsrecept: stark sammanhållning med eget ansvar

Amber Ankarvärn hamnade på Tekniska Gymnasiet lite av en slump – men fastnade direkt för skolans starka sammanhållning. – Alla känner alla och lärare ger bra stöd, säger hon.
ikon pil blå
Från vänster: Fredrika Bernhold, Tilda Rosvall och Annie Hansson Berg.

TEK-trio vann internationellt hackathon

Då ett internationellt hackathon ägde rum i Helsingborg deltog och briljerade Tekniska Gymnasiets trio Tilda Rosvall, Annie Hansson Berg och Fredrika Bernhold. När röken hade lagt sig stod det klart att tjejerna kammat hem ett av de två priserna som delades ut.
ikon pil blå
Wipada Chaihong.

Så tog Wipada plats i mansdominerade branschen redan innan studenten

Redan innan hon tagit studenten från Tekniska Gymnasiet hade Wipada Chaihong fått anställning. Nu jobbar hon på ett av Europas största IT-företag och är med och löser dataproblem åt tusentals kunder i hela Sverige.
ikon pil blå