Vill du testa hur det är att gå på Tekniska Gymnasiet? Du som går i nian har möjlighet att besöka oss som Elev för en dag, där du får känna på om vi är skolan för dig!
På El- och energiprogrammet utövas minst 15 veckors praktik (APL) ute på en arbetsplats. Vi arbetar med praktik för att eleverna ska få använda sina kunskaper i det verkliga livet!
Vi erbjuder något som kallas ”elev för en dag”, också känt som en skuggning. Om du är intresserad av något av våra program, och vill se hur en dag kan se ut för en av våra elever, har du möjlighet att skugga hos oss (du kan behöva ta ledigt från din skola för att komma på besök).
Du blir anvisad en dag och tid som du kan dyka upp på skolan. Vår kommunikatör möter upp dig vid ingången och sedan blir du hänvisad till en klass!
Du kan alltid kontakta rektor eller kommunikatören för frågor kring skuggning. Kontaktuppgifter hittar du under fliken ”kontakta oss”
Teknikprogrammet har tre inriktningar: Teknikvetenskap, Information- och mediateknik samt Design- och produktutveckling.
Naturvetenskapsprogrammet har inriktningen: Naturvetenskap.
El- och energiprogrammet har inriktningen: Dator- och kommunikationsteknik.
Ja det får man, eftersom vi jobbar med teknik och digitalt skapande är datorn en av elevernas viktigaste redskap. Stationära datorer finns även på plats.
Vi har en egen matsal där elever och lärare äter ihop! Maten serveras varje dag mellan 11:00- 13:00
Idrottslektionerna hålls i Stenab arena som ligger cirka 800 meter från skolan.
Du söker till skolan via din lokala gymnasieantagning. På denna sida finns direktlänkar till varje orts gymnasieantagning. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du behöver stöd eller har några frågor!
Du måste påbörja gymnasieutbildningen senast under det första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Du får inte heller ha gått en gymnasieutbildning tidigare.
På denna sida hittar du ett kontaktformulär för att byta till Tekniska Gymnasiet.
Du får dels träna in faktakunskaper, dels resonera och diskutera. Utöver den teoretiska kunskapen i klassrummet lär du genom att göra. Du får testa på, simulera och skapa. På så sätt vässar du din tekniska kompetens.
Ja, du får högskolebehörighet på samtliga program.
Du söker till skolan via gymnasieantagningens webbsida. Varmt välkommen att höra av dig till oss om du behöver stöd eller har frågor!