Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Studenten Sardar hittade studiemotivationen

Huvudbild till reportage
Sardar siktar mot stjärnorna efter studenten från Tekniska Gymnasiet. Med ny kunskap och motivation är han redo att studera vidare inom datateknik. – Nu vet jag vad jag vill, säger han.

Sardar Khader är en av årets studenter från Tekniska Gymnasiet Helsingborg. Han tar examen från teknikprogrammet med lust att lära och utvecklats vidare, något som han inte känt tidigare.  

Han märkte en stor förbättring i sina studier efter att han började på Tekniska Gymnasiet. I grundskolan kämpade han med betygen, men nu hade han hittat rätt program.

– Jag blev taggad på att plugga eftersom programmering är så intressant, säger han och fortsätter:

– Första året visste jag inte om jag ville läsa vidare, men nu vet jag.

Vidare blir det alltså. Han planerar att läsa datateknik på Lunds universitet. Kurserna på Tekniska Gymnasiet har förberett honom.

– Jag har lärt mig mycket som jag kommer ha nytta av. Jag ska till och med spara mina uppgifter som inspiration till kurserna på universitet.

Sardar har visat stor kämparglöd. Däremot skulle han inte gjort samma resa utan lärarna. De har pushat honom att klara skolan. Framför allt har Tova Alemo betytt mycket. Hon har varit både lärare och vän.

– Vi kan skämta och prata om allt möjligt. Hon respekterar eleverna och vi respekterar henne tillbaka, säger han.

Tova och de övriga lärarnas påverkan är tydlig, men Sardar lyfter även fram vikten av eget ansvar. Han tipsar blivande elever att hålla sig själva till en hög standard:

– Gör ditt bästa. Var disciplinerad och koncentrera dig på studierna. Det är upp till dig att lära dig.