Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Unika certifikat lockade Casper till Tekniska

Huvudbild till reportage
Teknik- och dataintresserade Casper Jakobsson siktar på en framtid inom IT. Därför valde han El- och energiprogrammet på Tekniska Gymnasiet, där han får en utbildning inom sin drömbransch samtidigt som han tar värdefulla certifikat som ger honom en guldkant på CV:t.

Vi snackar om Cisco-certifikat: prestigefyllda bevis på att du har full koll på och förståelse för IT-varor. På Tekniska Gymnasiet kan elever ta dessa certifikat, vilka signalerar en hög ambitionsnivå. Det var bland annat denna möjlighet som lockade Casper till skolan och dess El- och energiprogram. 

– Jag valde programmet för att jag har ett teknikintresse och vill jobba med det i framtiden. Jag ser det som en bra och lätt väg in i arbetslivet eftersom det är ett yrkesförberedande program. Det är också en väldigt innovativ skola som vi elever kan vara med och bestämma en hel del på, säger han. 

På El- och energiprogrammet har eleverna APL (arbetsplatsförlagt lärande) i totalt 15 veckor – ett till plus med utbildningen, enligt Casper. 

– Det är väldigt bra att man får lära sig i praktiken. På så sätt kan man komma in i arbetslivet, veta vad man kan förvänta sig och hur man måste prestera. Trots att det är APL måste man vara engagerad i arbetet och det är något som är väldigt bra att lära sig, säger han. 

Till vem skulle du rekommendera El- och energiprogrammet på Tekniska Gymnasiet?  

– För dig som tycker om IT och inte vill plugga vidare är programmet jättebra. Du får en stabil väg in i arbetslivet; det är brist på folk inom branschen och IT är framtiden.

Det här är Casper

Namn: Casper Jakobsson 

Drömjobb: Chef eller projektledare inom IT

Gör om 10 år: Villa, Volvo och vovve

3 snabba med Casper

Plugga vidare efter gymnasiet eller börja jobba direkt

Driva eget företag eller vara anställd

Bästa pluggtips: Ta det i din takt, utmana inte någon annan än dig själv.

Vill du också få bästa förberedelserna för framtidens arbetsmarknad? Ansök till Tekniska Gymnasiet här!